Mąka konopna, pozyskana wyłącznie z ziarna konopi z certyfikowanych upraw ekologicznych
Mąka konopna 1kg BIO
Mąka konopna, pozyskana wyłącznie z ziarna konopi z certyfikowanych upraw ekologicznych
Odbiorca: :
* Pola wymagane
Lata doświadczenia
Bezpieczne zakupy
Szybka wysyłka
Mąka konopna świetnie nadaje się do pieczenia i gotowania, ponieważ doskonale poprawia smak żywności swoim orzechowym smakiem. Gra także ważną rolę jako cenny dostawca białek i minerałów. Mąka konopna nie zawiera glutenu. Podczas pieczenia możesz zastąpić 10-15% zwykłej mąki mąką z konopi i piec jak zwykle. Może służyć do doprawiania zup i sosów jako smaczna i zdrowa alternatywa dla zwykłej mąki.
Mąka konopna | |
Składniki odżywcze na 100 g | |
Węglowodany | 14,500 g |
Białka | 28,700 g |
Tłuszcze | 9,400 g |
Minerały | 4,900 g |
Woda | 3,400 g |
Błonnik | 42,000 g |
Sód | 0,005 g |
Witaminy | 0,010 g |
Zawatrość energrtyczna: 265 Kcal/1113 KJ | |
Stosowane w produkcji pieczywa, ciastek, makaronów, deserów, mieszanek do pieczenia |