Składniki: granulki pszenicy, mąka konopna(12%), bez jajka
*wszystkie składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Produkt wyróżniony srebrnym medalem Niemieckiego Towarzystwa Rolniczego(Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft)DLG w kategorii BIO PRODUKT 2010
Makaron konopny spagetti 250g Hanf Natur
Składniki: granulki pszenicy, mąka konopna(12%), bez jajka
*wszystkie składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Produkt wyróżniony srebrnym medalem Niemieckiego Towarzystwa Rolniczego(Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft)DLG w kategorii BIO PRODUKT 2010
Odbiorca: :
* Pola wymagane
Lata doświadczenia
Bezpieczne zakupy
Szybka wysyłka
regeneruje komórki i tkanki w całym organizmie
polepsza trawienie oraz wpływa korzystnie na zdrowie układu pokarmowego
„wypłukuje” choresterol z żył zmniejszając ryzyko zawału serca i miażdżycy
zwiększa odporność organizmu
pomaga przezwyciężyć choroby naskórka takie jak: trądzik, łuszczyca, zapalenie skóry i inne
przeciwdziała powstawaniu nowotworów
oraz wiele innych, nie posiada efektów ubocznych ani substancji psychoaktywnych
Spagetti konopne, pyszne, zdrowe i ekologiczne urozmaicenie codziennej diety. Jego delikatny lekko orzechowy smaczek wprawi w zachwyt Twoje kubki smakowe
Przygotowanie: gotować przez około 6-8min na wolnym ogniu, od czasu do czasu zamieszać
PESTO NA BAZIE OLEJU KONOPNEGO I BAZYLI
Porcja na 2 osoby
Składniki:
50g orzeszków ziemnych
10 dużych liści bazyli
2 ząbki czosnku obrane i drobno posiekane
szczypta soli
szczypta swieżo zmielonego pieprzu czarnego
4 łyżki oleju konopnego ewentualnie oliwy z oliwek
125g Spagetti konopnego
swieże liście bazyli do dekoracji
Sposób przyrządzenia:
Włóż orzeszki ziemne, liście bazyli, posiekany czosnek do blendera/mixera i miksuj do uzyskania jednolitej masy. Dodaj olej konopny i kontynuuj miksowanie w blenderze do uzyskania zielonego pesto o lekkiej konsystencji, dodaj sól i pieprz do smaku Uważaj żeby nie blendować zbyt długo ponieważ pesto może zmienić teksturę.
Ugotuj makaron według przepisu : wrzuć makaron do wrzątku i gotuj przez 8-10min mieszajać od czasu do czasu, wypłucz, odcedź w durszlaku, umieść w naczyniu i dodaj pesto. Wymieszaj wszystko razem i podawaj udekorowane swieżymi liśćmi bazyli.
PIECZONE WARZYWA
Porcja na 2 osoby
Składniki:
1 mała czerwona cebula, obrana i pokrojona na 8 klinów
1 czerwona i 1 żółta papryka, pozbawione nasion i pokrojone na kawałki 2 cm
1 średnia cukinia, pokrojona w grube równe kawałki
4 ząbki czosnku, obrane
liście z 2 gałązek swieżego tymianku
2 łyżki oleju konopnego,
10 pomidorków koktajlowych, pokroić na połówki
125g makaronu konopnego
garść świeżych, porwanych liści bazyli
Sposób przyrządzenia:
Rozgrzej piekarnik do 200'C, Gas 6. Umieść warzywa: cebulę, paprykę, cukinię, czosnek i liście tymianku w misce i zalej oliwą. Wyłóż rownomiernie na brytwance, umieść w centrum piekarnika i piec przez 20minut.
Wyciagnij brytwankę z piekarnika i usuń czosnek. Dodaj pomidory koktajlowe, przemieszaj wszystko i wsadź spowrotem do piekarnika na kolejene 10 min, aż warzywa zmiękną i nabiorą koloru.
Podczas gdy warzywa są w piekarniku, ugotuj makaron według przepisu : wrzuć do wrzątku, gotuj przez 6-10 minut, aż makaron zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Odcedź makaron, wrzuć do miski, do makaronu dodaj drobno posiekany czosnek i dokładnie wymieszaj. Ostrożniej dodaj pieczonych warzyw i swieżych liści bazyli. Podawaj skorplone olejem konopnym.
PIECZONE POMIDORY I BROKUŁY
Porcja na 2 osoby
Składniki:
10 pomidorków koktajlowych, pokrojonych na połówki
1 łyżka oleju konopnego
125g makaronu konopnego
100g brokuł
1 łyżka obranych nasion konopi ewentualnie dyni lub słonecznika
marynat:
3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku, obrany i posiekany
drobno starta skórka z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Rozgrzej piekarnik do 150'C , gas 2. Przekrój pomidory na połówki, wyłóż je na blaszy przecięciem do góry i skropl olejem konopnym. Ułóż blache na środku piekarnika i piec przez 45min, aż pomidory zmiekną, ale utrzymają swój kształt.
marynat : do małej miski wrzuć drobno posiekaną pietruszkę, startą skórkę z cytryny i posiekany czosnek. Przykryj i odstaw.
Podczas gdy pomidory są w piekrniku ugotuj makaron według przepisu : wrzuć do wrzątku, gotuj przez 6-10 minut, aż makaron zmięknie, mieszając od czasu do czasu.
Brokuły wrzuć do wrzatku, gotuj przez 3-5min.
Odcedź makaron, wrzuć do naczynia. Wyciągnij pomidory z piekarnika i dodaj do naczynia z makaronem. Dodaj do nich brokuły, nasiona konopi oraz sos. Wymieszaj bardzo delikatnie, aż skladniki sie połączą. Serwowuj na gorąco.